Holtland Homestead

Natuur Update 5: 04-05-20 t/m 10-05-20

Algemeen

Explosie! De neerslag heeft voor veel goeds gezorgd. De gewassen hebben eindelijk de nattigheid gekregen waar zij al weken op aan het wachten waren. Misschien is het beter nog niet te vroeg juichen, maar elke bui is wel een feestje waard. Heerlijk hoe de bossen hun geuren loslaten, een mengeling van blad-, boom-, bloem- en grondgeuren dringen je neusgaten binnen bij elke stap die je zet. Wij merkten dat we al aardig gewend zijn aan de fijne geuren van de natuur. Dat weten we omdat bezoek ons laat weten hoe lekker het ruikt alhier. Na een regenloze en daardoor anders geurende periode geeft het ons ook de mogelijkheid om de geuren opnieuw te ervaren als voor de eerste keer. 

Met de dieren gaat het goed, met ons gaat het goed en dat is ook niet zo heel moeilijk als dat hetgeen is waar je voor staat en je je best doet om het zo te houden. We hebben deze week voor het eerst de PH waardes van de bossages opgenomen. We waren eigenlijk best benieuwd naar deze waardes omdat we hier tussen de bio-industrie zitten en zij toch best een impact hebben op het lokale en landelijke ecosysteem. Veel dieren op elkaar zijn niet natuurlijk en niet in harmonie met de omgeving. Het is überhaupt een raadsel hoe deze bedrijven een milieuvergunning krijgen? Als er een aanvraag wordt gedaan voor een stallencomplex met 1500 vleeskalveren hoort de aanvrager uitgelachen te worden, lijkt me.

In plaats daarvan wordt er “serieus” naar de omgevings- en milieuaspecten gekeken en krijgen zij een vergunning van de daarvoor in het leven geroepen instanties. De uitstoot van deze mega stallen is enorm en hebben daarmee een impact op ons allen en de natuur. Één van de voortvloeisels van de bioindustrie is het verzuren van de bodem door de nitrificatie die optreed in de bodem. De verzuring die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat de bomen en andere gewassen niet meer de juiste voedingstoffen op kunnen nemen om optimaal te kunnen floreren. Onze bosbodems kwamen uit op een gemiddelde van 4,53. Dat is niet slecht, maar we kunnen aan de bomen zien dat zij wel degelijk ergens last van lijken te hebben.

We laten ons niet verleiden tot een tunnelvisie danwel het creëren van een zondebok of boeman. De problemen die wij vandaag de dag ervaren zijn zo ontzettend complex geworden dat het best wat graaf- en denkwerk vereist om tot de juiste conclusies te komen. In onze bossen spelen veel meer aspecten mee. De dieren die in de bossen wonen (voornamelijk de herten) kunnen eigenlijk geen natuurlijk gedrag meer vertonen. Er wordt veel te veel en te rigoureus gekapt. Zeker nu een zogenaamde groene beweging zichzelf heeft aangepraat dat je bomen best kunt verbranden zonder daar enige CO2 uitstoot mee te creëren (biomassa centrale). We kunnen hiermee zien hoe ver we zijn afgedwaald als mensheid. We geloven nu nog steeds alles wat onze (priesters) functionarissen en instanties ons vertellen. Er wordt net als honderden jaren geleden niet meer zelf nagedacht danwel zelfstandig onderzoek verricht. Dat is vragen om problemen weten we uit ervaring. 

Er speelt dus veel meer dan alleen de bio-industrie. Wij kunnen zelf deze industrieën niet stoppen, maar wat we wel kunnen doen doen we. We kopen geen producten meer die uit één van deze sectoren komen. We zijn zelf de verantwoordelijkheid gaan opeisen voor onze gezamenlijke natuur en verdiepen ons daar goed in. We proberen zo weinig mogelijk een impact hebben op moeder natuur. Geen sporten, hobby’s, vakanties etc. Geen waterverspilling, niet elke dag douchen en zo kan ik nog wel en tijdje doorgaan. Niet om onszelf op de borst te kloppen of te laten zien hoe goed wij het doen. Op de eerste plaats doen wij het kennelijk nog niet goed genoeg. De wereld wordt steeds een lastigere plek om een mens danwel een dier of een plant te kunnen zijn. Op de tweede plaats willen we juist anderen inspireren om zelf ook in de spiegel te kijken en te bedenken wat zij zelf zouden kunnen veranderen. 

Om de bosbodem alhier weer wat te verrijken hebben wij op de eerste plaats gezorgd voor meer diversiteit aan gewassen. Daarbij laten wij dieren (schapen, varkens en kippen i.c.m. het aanwezige wild) in de bossen lopen zodat er meer nutriënten beschikbaar komen. Dit voorjaar, aan de hand van de gemeten waarden afgelopen herfst, hebben wij bekalkt met als doel de PH 0,5 punt omhoog te brengen en te zien wat daar de gevolgen van zijn. Kleine stapjes lijken ons het beste, zo krijgen we niet in eens een te grote verandering met eventuele gevolgen voor de biodiversiteit die we niet hadden overzien.   

Migratie en gras- en gewasgroei

Deze week, na de buien van vorige week, hebben wij een gemiddelde grasgroei gemeten van drie en een halve centimeter. Dit is de snelheid van grasgroei waar de lente om bekend staat (spring lush). We zijn, aan de hand van deze gegevens, onze eerste echte migratie begonnen van dit jaar. Dat wil zeggen dat we de dieren sneller omweiden dan in de wintermaanden. Normaliter zouden we nu al de eerste migratie erop hebben zitten. Het tempo van migreren lag de afgelopen jaren en met kennis (van anderen) uit het verleden op 15-18 dagen. Voor een complete uitleg willen we je graag verwijzen naar de daarvoor geschreven artikelen op de web-site.

In een notendop bepaalt de natuur (temperatuur, regen, bodem(leven) en aanwezige gewassen) hoe snel er gemigreerd kan worden. De migratie mag niet eerder terugkomen op het startpunt dan dat de gewassen weer volledig hersteld zijn. Ook willen we dat alle uitwerpselen zijn verdwenen zodat er geen onnodige problemen de kop opsteken. De gewassen hebben een bepaalde groeicurve wat gesymboliseerd wordt door een dubbele S vorm. Als eerste is er een langzame groei fase (tot een centimeter of 8) vervolgens komt de snelle groei fase (tot een centimeter of 15) waarna er wederom een periode aanbreekt van langzame groei en vervolgens de bloei (tot een centimeter of 25).

Wij proberen de gewassen niet af te laten grazen tot onder de snelle groei fase. Hiermee kun je de gewassen in een permanente snelle groei fase houden waarbij er de meeste biomassa wordt gecreëerd. Dit is hoe de kuddes wilde grazers het ook doen. De gewassen zijn nu eenmaal het gezondst in die fase, dus zullen de wilde grazers ervoor zorgen dat ze er in die periode zoveel mogelijk eten. Daarbij is dit ook het moment dat alle jonge dieren op de leeftijd zijn dat zij ook meeeten van de gewassen. Het lijkt wel voor elkaar ontworpen te zijn. Nogmaals, dit is een beknopte uitleg van een prachtig en mooi complex geheel waar wij met zijn allen deel van uit maken.

Waarom wij gekozen hebben voor een langzamere migratie dan de jaren ervoor is omdat we nog niet uit de droogte zijn. We zien nog steeds dat sommige (gras)soorten de warme omstandigheden niet trekken. Het Rood zwenkgras en zelfs de paar plekjes Engels raaigras hebben het zwaar. De Gestreepte Witbol gaat goed en zo ook de Wilde Haver (Oot) en het Gewone Reukgras. Zoals één zwaluw nog geen zomer maakt, maakt één goeie bui ook geen droogte goed. We hebben er dus voor gekozen om iets wat rustiger te migreren dan anders zodat we de weides niet te kort grazen. Hoe meer gewassen er verdwijnen hoe groter de impact van de zon op de toch al droge bodem. Het is een bijzonder voorval dit jaar met de vroege droogte, waar we in ieder geval veel van leren en we weten dat we uiteindelijk weer aan het langste eind zullen trekken. 

De flora

Bloei Lijsterbes

De Flora heeft een ontzettend goed voorjaar. De extreem natte herfst en winter heeft de bodem goed verzadigd en dat is gunstig voor de gewassen die diep wortelen. Waar de weide gewassen het wat zwaarder hebben staan de meeste struiken er prachtig bij. Zo ook de Lijsterbes. Vorig jaar viel de bloei beetje tegen. Wat ook niet zo gek was na de droogte van 2018. Dit jaar staan ze prachtig in bloei, niet alleen een genot om naar te kijken en te ruiken, maar dit najaar verschijnen er prachtige bessen als de bestuivende insecten ze bezocht hebben. Dat kan betekenen dat er een overvloedig najaar in het vooruitzicht ligt waar alle (jonge) vogels zich goed mee kunnen vullen voor de winter. 

Ondanks de aanhoudende droogte zien we nog steeds nieuwe soorten opkomen in de weides. We hebben geen enkel idee welk plantje dit is, maar het heeft wel de mooie spiraal achtige bloei, net als de smeerwortel, echter zijn de bloempjes blauw.

Bloei Eiken

Niet alleen de struiken doen het goed dit voorjaar, maar ook de bomen zijn goed hersteld. De inlandse eiken bloeien dit jaar alsof hun leven ervan afhangt. Wij hebben nog nooit zoveel eiken in bloei zien staan. Eigenlijk wisten we ook helemaal niet dat zij zo uitbundig konden bloeien. Als dit betekent dat er een goed eikeltjes jaar aan zit te komen, dan hebben niet alleen onze varkens, maar ook hun wilde soortgenoten, tezamen met de eekhoorns en de Vlaamse gaaien een goed najaar in het vooruitzicht. 

De dieren waar wij mee samenwerken 

De eerste kuikens

Mamma kip blijkt een goede moeder te zijn. Na de omwissel truc van vorige week, waarbij we haar eieren die te koud waren geworden (onze schuld) hebben ingewisseld voor kuikens, is eigenlijk alles voorspoedig verlopen. De ene na de andere regenworm, die vanwege de mooie bui van vorige week naar de oppervlakte waren gekropen, werd door Mamma vakkundig in stukjes gebeten en aan de kuikens gevoerd. We hebben eerder al eens vernomen dat kuikens in een wilde setting gezonder en sneller opgroeien dan in een artificiële setting, maar dit gaat echt super snel. Ongekend hoe rap de kuikens doorhebben waar de insecten te vinden zijn en hoe te manoeuvreren in het voor hun ruige terrein.

De oplettende kijker kan opmerken dat er vijf in plaats van zes kuikens te zien zijn op de foto. Één kuiken is inderdaad gesneuveld. Deze was niet snel en behendig genoeg tijdens het zoeken naar wormen en andere insecten in de strooisellaag. Het is ook best even wennen voor ze. Mamma kip graaft met haar poten de bladeren en dergelijke aan de kant en daarbij wordt er niet op gelet of er een kuiken in de weg staat. Af en toe rolt er een kuiken over de grond en dan weten wij dat hij of zij te dicht bij mamma haar poten heeft gestaan. De meeste hebben het echter aardig snel door.

Als het niet lukt om jezelf, jouw omgeving en de natuurlijke processen te doorgronden en daar in harmonie mee samen te leven, zal er een moment ontstaan dat er een vervelende situatie zich voordoet en er iets gebeurt waardoor je weer terug gaat naar jouw originele energetische vorm. Dat is niet erg, het leven is een leerproces en het stoffelijke wordt gelijk weer opgenomen in het voedselweb en zorgt ervoor dat een andere soort verder kan bestaan. Nu is het afwachten om te zien hoeveel hanen en hoeveel hennen er uiteindelijk zijn. Onze kippenvriend Barend weet het ongetwijfeld al, maar wij hebben de kennis nog niet om nu al te kunnen zien wat de verdeling is. Misschien dat hij binnenkort weer eens langskomt en anders is het gewoon even wachten totdat de veren ons vertellen wat de stand van zaken is. 

De wilde dieren waar wij mee samenwerken

Sint Jacobsvlinder

Wat een mooie vlinder hè? Dit is de St Jacobsvlinder die met zijn of haar kleuren aangeeft dat zij niet gegeten dient te worden. De reden om deze vlinder niet te eten is omdat de rups zich vooral vestigt op het Jakobskruiskruid. Er zitten stoffen in dit kruid die door de rups niet uitgescheiden kunnen worden en daardoor steeds meer ophopen in het lichaam waardoor er op den duur een dusdanige hoge concentratie ontstaat waardoor de rups als giftig bestempeld kan worden. Als de rups eenmaal ontpopt is (net als in de foto) en verschijnt als prachtige mooie vlinder is de hoge concentratie nog steeds aanwezig en zo is de vlinder ook als giftig te bestempelen.

Het Jakobskruiskruid is niet zo giftig dat je er meteen aan overlijdt als je een hapje neemt. Net als met alles is de dosis en de omgeving bepalend. De dieren zullen de plant mijden als zij voldoende alternatieven hebben. In dit geval zullen zij enkel van de plant eten om zelfmedicatie toe te passen. Uiteindelijk is alles giftig, zelfs water, maar in de juiste dosis en in de juiste omstandigheden zijn er alleen maar voordelen. De plant zelf is niet alleen geliefd onder de rupsen van deze vlinder, maar ook de honingbijen en andere insecten doen deze plant graag aan. Deze vlinder in al haar levensstadia is net zo welkom als alle andere diersoorten, hoe meer hoe beter toch?

Niet natuurlijke invloeden  

Ik kwam afgelopen week uit op de web-site van het RMI. Het RMI houdt zich onder andere bezig met het meten van de UV straling dat het aardoppervlak bereikt. Ik was op zoek naar een betrouwbare bron voor data omtrent UV straling om ons onderzoek naar de klimatologische (problemen) omstandigheden verder te ondersteunen. In plaats van een antwoord op die vraag, werd wederom duidelijk dat de instituten op deze wereld meer weten dan dat er verteld wordt op het nieuws. De alternatieve media roept al meer dan vijftien jaar dat er wat raars aan de hand is in onze atmosfeer en wij hebben in 2018 onszelf dusdanig ingelezen dat wij het ook niet meer kunnen ontkennen. Zeker niet als het gewoonweg te zien valt boven onze hoofden.

Het bijzondere is dat we helemaal rechtsboven in de foto kunnen zien dat het artikel op de web-site van het RMI al in 2013 gepubliceerd is. Zo lang weten de instanties dus al van iets af wat niet wordt gedeeld met de rest van de wereld. Waarom zou je zoiets proberen te verbergen? Dat roept uiteindelijk toch alleen maar meer argwaan op zou je denken? Kan het zijn dat het verspreiden van allerhande aerosolen in onze atmosfeer zoiets belangrijks is voor de machten achter de schermen dat ze het erop hebben gegokt het niet te vertellen? Kennelijk heeft die gok aardig goed uitgepakt want ze kunnen ruim zeven jaar al ongestoord iets ondernemen in ons gezamenlijke luchtruim zonder dat het merendeel van de mensen daar van op de hoogte is.

Laten we de de punten op de web-site van het RMI even doorlopen samen:

1. Aerosols effect the atmospheric chemical composition

Op de eerste plaats verandert het sprayen van aerosols de chemische samenstelling van de atmosfeer. Als er tienduizenden tonnen van onder andere (nano) Aluminium, Barium- en StrontiumOxide in de lucht wordt losgelaten is dat best te begrijpen. 

2. Aerosols can reduce visibility 

Wat we bijna dagelijks kunnen meemaken is dat het sprayen van aerosols inderdaad een zicht blokkerende werking heeft. Wij en velen met ons, zien steeds minder dagen waarop de lucht echt strak blauw is. De meeste dagen waarop het onbewolkt zou horen te zijn beginnen vaak wel zo, maar na het overvliegen van de vliegtuigen en de strepen die zij achter laten, komt er als het ware een witte waas in de lucht te hangen die het echte mooie diepe azuur blauw maskeert.  

3. Aerosols have important impacts on air quality and human health

Wat mij zeker opvalt, is dat het wel degelijk een effect heeft op de luchtwegen. Deze vragen mogen door de wetenschappers niet gesteld worden (sommigen doen het wel, maar die raken hun baan kwijt), maar ik doe het wel. Hoe kan het zijn dat er zoveel medemensen last hebben gekregen van de luchtwegen in de afgelopen 15 jaar? Er is minder uitstoot door de fabrieken, zelfs de “zure regen” is verdwenen als gevolg daarvan. Waarom zijn er dan nog steeds zoveel medemensen die COPD, Astma en “hooi”koorts hebben gekregen de afgelopen jaren? Ik weet het wel, ik kan het niet bewijzen met de middelen die ik tot mijn beschikking heb, maar gelukkig zijn er meer en meer integere medemensen die wel de middelen hebben en het wel bewezen hebben. Zoekt en gij zult vinden. 

4. Aerosols serve as nuclei for cloud droplets or ice crystals in ice clouds

Dit punt is nogal technisch. Op de eerste plaats kunnen deze chemicaliën functioneren als startpunt (nucleus) voor een regendruppel. Als er genoeg chemicaliën in de lucht zijn en allemaal vocht aan zich weten te binden kan er uiteindelijk een regenbui worden gecreëerd. Hetzelfde geldt voor sneeuw. Dit wordt in vaktermen ook wel Chemical Ice Nucleation genoemd. Een door de mens geïnitieerd chemisch proces in de lucht waardoor er bijna op commando sneeuw gecreëerd kan worden uit een situatie die daar van nature helemaal niet toe in staat is. 

Het laatste punt is misschien wel het belangrijkste punt. 

5. Aerosols influence the earths radiation budget in a direct, semi-direct and indirect manner. 

Er zijn drie manieren waarop de aerosols een impact hebben op ons ecosysteem:

  1. Directe effect. Het verspreiden en/of absorberen van straling met korte danwel lange golven. Met de volgende gevolgen:
    1. Het verwarmen van de atmosfeer afhankelijk van de hoeveelheid licht (straling) dat geabsorbeerd wordt. 
    2. Het verkoelen van de atmosfeer afhankelijk van de hoeveelheid licht (straling) dat verspreid wordt. 
  2. Semi-directe effect. Het dusdanig verwarmen van de atmosfeer (middels de methode van punt 1.1) wat kan leiden tot het verdwijnen (verdampen) van wolken en daarmee regen. Met als extra gevolg dat de temperatuur aan de oppervlakte nog hoger wordt door het gebrek aan schaduw en daarmee meer licht (straling) dat het aardoppervlak bereikt. 
  3. Indirecte effect. De aerosols fungeren als startpunt (nucleus) voor regendruppels om zich te vormen, of als de intentie daar is, ervoor te zorgen dat er zich geen regendruppels kunnen vormen. Hierdoor kan de hoeveelheid neerslag en de levensduur van een wolk worden beïnvloed. 

Sinds mei 2018 hebben wij de mogelijkheid gekregen om samen te mogen werken met een stuk gezamenlijke (de natuur is van ons allemaal) natuur. Dit heeft ons enorm veel goeds gebracht want we weten inmiddels: “de natuur liegt niet”. Al onze observaties met de daarbij (steeds) veranderende vraagstukken heeft ons de mogelijkheid gegeven om daadwerkelijk te zien en te kunnen testen/toetsen van hetgeen waar wij al onze vermoedens over hadden. We wisten al van het bestaan van Chemtrails af en we snapten wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. In Nederland hebben wij daar nooit echt veel last van gehad anders dan de gevolgen voor de gezondheid. De natuur is nog nooit een doelwit geweest anders dan in Amerika, Irak, Syrië, Afrika en in 2019 ook in Australië.

Kennelijk was 2018 de start van het offensief tegen mensen en het ecosysteem van noord-west Europa. Wij hebben sinds die tijd vanwege onze verantwoordelijkheid voor het stuk natuur en daarmee het wild, onze eigen dieren, de weides en het bos, informatie verzameld om hetgeen wat we meemaakten te kunnen plaatsen. We hadden al heel snel door dat deze informatie niet vanuit de standaard kanalen zou kunnen komen omdat die bewezen hebben trouw te zijn aan hun meesters in de schaduw. Ook wilden wij niet meteen wijzen naar iets externs, eerst eens zien wat wij eventueel niet goed deden qua beheer of hetgeen wat we meemaakten niet een natuurlijk verschijnsel was.

Nu, drie jaar later kunnen we steeds meer zeggen dat hetgeen we vermoeden, ook klopt. Dit is geen gemakkelijk proces geweest omdat we eigenlijk niet willen toegeven dat er iets externs aan de hand is, dan geef je eigenlijk toe dat je (wij) onder beleg liggen. Dat er een misschien wel een biologische oorlogvoering gaande is, dat met de komst van de bierverkoudheid nog meer bevestigd wordt. Zeker voor diegene die tot voor de bierverkoudheid nog geloofden in het sprookje dat de samenleving heet, is het ontzettend lastig om de bomen door het bos te zien, maar er is hoop. De meesters in de schaduw zijn niet langer verborgen zoals dat de afgelopen decennia wel zo was. Dat is ook een bewuste keuze van die mensen geweest. George Bush Sr. heeft dit moment al meerdere malen aangekondigd door de komst van de nieuwe wereldorde aan te geven in zijn speeches.

Sindsdien zijn er meer en meer mensen die vanuit de schaduw opereerden naar buiten gekomen. Zij denken dat het hun tijd is, dat de bevolking zo achteloos en hulpeloos is geworden dat zij niet meer doorhebben wat er precies gebeurt. Dat is aan de ene kant ook waar, er is meer verwarring dan ooit, maar er zijn gelukkig meer en meer medemensen die deze verwarring te boven komen en de wereld kunnen en durven te zien voor wat hij is.

In 2018 was het vooral het gebrek aan regen. Daarbij viel vooral op dat er veel gesproeid werd in de lucht, maar het vele luchtverkeer maakte het nogal lastig om hier persé de nadruk op te leggen. Het voorjaar was normaal qua temperatuur en neerslag maar in juni begonnen de temperaturen omhoog te schieten en de regens bleven uit. Onze weides vergingen tot stro en de bomen lieten hun blaadjes vallen alsof het herfst was. 

In 2019 begon het al vroeg in het jaar. Eind maart schoten de temperaturen omhoog en de regen bleef uit. Eind mei viel er genoeg regen waardoor de gewassen weer herstelden maar toen kwam de zomer. Dit keer was het anders dan in 2018. Veel regen, maar geen grasgroei. Dit vonden we raar, lag het dan niet enkel aan de hoeveelheid neerslag? De bomen hadden het deze keer ook zwaar. We zagen de bladeren met de dag verder ineenschrompelen. Veel struiken gingen dood omdat deze niet meer tegen de intense hitte konden. 

2020, wederom was het voorjaar aan de beurt. Dit jaar zijn we gelukkig meer voorbereid dan ooit. We meten niet alleen de neerslag, maar ook de temperatuur, de grasgroei en we houden de chemtrails bij. Dit voorjaar was en is er een gebrek aan neerslag en daarbovenop zijn de temperaturen vele malen hoger dan normaal. Niet alleen dat, maar wij merken dat de 25 graden van vandaag niet meer correspondeert met de 25 graden van vroeger. Ik heb soms het gevoel dat ik weer terug ben in Afghanistan. In de ochtend is het al zo zinderend warm dat we de mirage boven het veld zien. Ook de vliegtuigen staan voor het overgrote deel aan de grond en kunnen we dit jaar beter dan ooit de vliegtuigen eruit pikken die mee doen aan het geo-engineering project. 

Al deze factoren die ons de afgelopen jaren opgevallen zijn, kunnen we terugvinden in de uitleg van het RMI over het effect van het sprayen van aerosols in de atmosfeer. Het plaatje wordt steeds duidelijker en we zien dat we niet persé te maken hebben met een “natuurlijk” fenomeen. Zeker niet als we het grotere plaatje in ogenschouw nemen. 

Het laatste doelwit van diegene die naar een “nieuwe wereld” willen is de westere wereld (de oude wereld). De westerse wereld heeft al 2 of drie generaties (onder hypnose) gewerkt voor de oude wereld orde om de nieuwe wereld te gaan creëren. Deze periode was nodig om de controle over alle grondstoffen, het geld en de machtsstructuren te verkrijgen door de invasies in soevereine landen, regelgeving en dergelijke. Yuri Bezmenov legt (in het fantastische interview met E. Griffin) uit dat de oude wereld, deze mensen, deze fase uiteindelijk kapot moet(en) omdat je anders niet verder kan naar de volgende fase.

De westerse wereld wordt op dit moment bedankt voor de bewezen diensten. Het tijdelijke geloofssysteem (kapitalisme, green new deal etc.) dat wij (en onze (voor)ouders) aangeleerd hebben gekregen om de oude wereld orde het beste van dienst te kunnen zijn is niet meer bruikbaar. In de volgende fase vormen wij zelfs een bedreiging want wij zijn zo geconditioneerd dat we nooit meer de mentale overstap kunnen maken naar de uiteindelijke (doel) vorm. Deze generatie(s) zullen daar veel moeite mee hebben, dat zij al die tijd iets geloofd hebben dat zij niet mee kunnen in de nieuwe wereld of zoals Mark Rutte het noemt “Het nieuwe Normaal”. In de tijd van Yuri Bezmenov werden deze mensen uiteindelijk uit de weg geruimd (vermoord), maar nu gaat het niet om een paar (tijdelijke) invloedrijke personen, het gaat om twee of meer generaties in de gehele westerse wereld.

De wereld die we nu ervaren was nooit het doel, het was een middel om tot totale wereld controle te komen waarbij een klein clubje controle heeft over een veel grotere populatie. Dit zou fysiek nooit mogelijk geweest zijn, maar door de techniek die wij voor hen gebouwd hebben, is dat binnen afzienbare tijd wel mogelijk. Daarna zijn wij niet meer nodig en wat we nu meemaken (begonnen in Amerika en afgelopen winter in Australië) is het opruimen van de oude wereld. Het is fysiek niet mogelijk om bijvoorbeeld al deze mensen tegen een muur te zetten en af te schieten. Daarbij hebben de machten achter de schermen wel geleerd van het Communisme en het Fascisme. Dat betekent niet dat ze van dat systeem zijn afgestapt, maar het zijn cruciale leermomenten geweest.

Het grootste leermoment was, dat het heel moeilijk is om met geweld zo een systeem in stand te houden. De mensen weten wie de gewelddadigen zijn en hebben dus een gezamenlijke vijand. Dit keer zijn zij letterlijk achter de schermen gebleven en zijn zij in de hoofden van de mensen gekropen. Middels de techniek (TV, Radio en Social Media) hebben ze de normen en waarden, de sociale structuren van binnenuit weten aan te passen. Nu is er geen echte vijand meer want er staan geen mannen met wapens en tanks in de straten. Deze oorlog is zo vele malen clandestiener, dat we het niet eens in de gaten hebben. Het is een psychologische oorlog of beter gezegd een stille oorlog. Je voelt het, je bemerkt het, maar als je niet de ogen hebt om te zien, kun je het niet plaatsten.

Het is zelfs zo erg dat er veel mensen zijn in onze samenleving die terug willen naar de tijd vóór de bierverkoudheid. Dit is precies waar Yuri Bezmenov het over heeft. Zij zijn zo geconditioneerd dat dat de enige en juiste wereld is, dat zij inderdaad een bedreiging vormen voor de set-up van de nieuwe wereld. We gaan nooit meer terug naar de oude wereld, en dat hoeft ook niet, het was al die tijd al niets echts. Dus laten we die bubbels doorprikken en zelf besluiten naar wat voor een wereld we de overstap willen maken.

De nieuwe wereld orde, met als blauwdruk Communistisch Technocratisch China waarin iedereen elke seconde van de dag gevolgd wordt en totaal afhankelijk is van de staat en daarmee hun eet- en drinkvoorziening. Of naar de wereld die we niet kennen, maar die diep van binnen in ons allen verborgen zit. Een wereld zonder angst, zonder oorlog, zonder sociale voorzieningen met een addertje onder het gras, zonder inmenging van een overheid in onze dagelijks leven. Een wereld waar de natuur weer herkend wordt als de basis van ons bestaan, waar we helder water uit de beekjes kunnen drinken, waar we overal om ons heen groente en fruit kunnen plukken. Een wereld waar geld niet gebaseerd is op schuld waardoor we langzaamaan gewurgd worden en de prijzen nooit naar beneden gaan. Een wereld waarin alles dezelfde waarde heeft, niet alleen de producten maar ook alle mensen. Zo moeilijk lijkt me die keuze toch niet? 

De Chemtrail dagen deze week waren alle dagen behalve maandag (te bewolkt) en zondag wederom te bewolkt. 

Afsluitende gedachte 

Dit keer geen lange afsluitende gedachte. Ik wil alleen nog vermelden dat we in de zomer of ergens aan het einde van het jaar de bevindingen van de afgelopen jaren voor wat betreft de natuur en het klimaat wat uitgebreider op papier gaan zetten. Hierbij zullen we ook alle tabellen, grafieken en andere bevindingen gaan combineren om nog duidelijker te laten zien dat er iets niet in de haak is. Tot die tijd gaan we er wat moois van maken en willen we je in ieder geval bedanken voor het lezen van deze updates. Wij zijn te allen tijde te bereiken voor eventuele uitleg. Elkaar onder vier of meer ogen spreken is ook geen probleem, hoe meer gesprekken hoe beter. We kunnen samen een gewenste wereld creëren en jouw ideeën en visies zijn daarbij uiterst belangrijk.

Fijne week 🙂