We klimmen eigenlijk met zijn allen

Er is al enige tijd onrust in de vallei der onwetendheid. Het gezamenlijke bewustzijn waarin de lage frequentie der onwetendheid de geldende frequentie is, heeft nieuwe impulsen binnengekregen. Deze schokgolf van extreem hoge frequentie, heeft niet alleen de individuen op zich, maar het bewustzijn als geheel laten trillen op haar grondvesten. Dit is wel eens eerder gebeurd, maar niet zo hevig en vaak. Niet lang erna werd een groots spektakel georganiseerd om de aandacht weer op het gezamenlijke doel te houden.

Dit keer was het anders en teveel individuen binnen het geheel gingen vragen om een verklaring. Om na te gaan waar dit vandaan kwam is er uiteindelijk vanuit het gezamenlijke bewustzijn een zoekactie opgestart. Er was besloten dat het grootste deel in de vallei zou blijven om het gezamenlijke bewustzijn in leven te houden. Als er teveel zouden vertrekken heeft het overkoepelende bewustzijn geen houvast meer en zouden de overgebleven individuen ten onder gaan. Deze verkenners, geselecteerd omdat zij het dichtst bij deze schokgolf in de buurt waren toen het de gemeenschap trof, kregen de bijna onmogelijke taak om de vallei proberen te verlaten.

Dit is in de recente geschiedenis nog nooit gebeurd, maar iedereen in de vallei had weleens gehoord van de verhalen van vroeger. In deze verhalen werd gesproken over een andere vorm van samenleven, anders dan een vorm gebaseerd op angst en onwetendheid. Maar goed, het is nu eenmaal zo en er is sindsdien nooit een echte poging ondernomen om te zien of er een kern van waarheid zat in al die verhalen. 

Het selecte clubje was zich aan het voorbereiden aan de rand van de gemeenschap. Er was iets vreemds, de teneergeslagen blik, die voor iedereen normaal was, was verdwenen. Er was een soort helder licht te zien in hun ogen en een kleine glimlach op de gezichten. Weten ze dan niet dat ze helemaal alleen eropuit gaan? Dat ze hun familie en bovenal het gezamenlijke bewustzijn gaan verlaten?

De laatste afspraken werden gemaakt. Het gezamenlijke bewustzijn zou door blijven gaan zoals het nu ging. Dag in dag uit hetzelfde ritueel van werk en rust. Af en toe wat vermaak om de sleur te doorbreken opdat de lage frequentie in stand gehouden wordt. De informatie die de verkenners verkrijgen tijdens hun reis, zal via tussenstations uiteindelijk bij het gezamenlijke bewustzijn uitkomen. Daar zal deze informatie gedeeld worden en dan zullen er vanzelf individuen naar voren stappen die het begrijpen. Deze individuen worden dan later op hun beurt eropuit gestuurd om de groter wordende afstand tussen de verkenners en het gezamenlijke bewustzijn te overbruggen. Als de uiteindelijke doorbraak aanstaande is, zal het overgebleven, maar nog steeds grootste deel van het gezamenlijke bewustzijn, de oversteek wagen. 

Dit lijkt allemaal een mooi plan, maar iedereen weet wat de verkenners te wachten staat. De legendes vertellen over de 4 gruwelijkheden, om te beginnen met de mist van vernietiging. Deze mist is onzichtbaar voor het blote oog, maar zeer zeker merkbaar vanaf het moment dat je in aanraking komt met haar. Deze mist blijkt je hele verleden te wissen en daarbovenop alles wat je in je leven geleerd hebt als onwaar te zien. Hoe dieper je de mist in gaat hoe meer er verdwijnt. Het laat zelfs het alom geprezen ego verdwijnen en er blijft op den duur een compleet lege ik over.

Vervolgens wordt de lege ik in de daarop volgende gruwelijkheid voortdurend uitgelachen door entiteiten die lijken op mensen maar geen bewustzijn meer hebben. Diegenen zijn, volgens de legendes, ooit zo laag in frequentie gezakt dat ze lijken stil te staan. Zij leven net als vampieren, ze zuigen de energie uit levende wezens door ze belachelijk te maken en ze dusdanig verbaal te misbruiken dat bij hun doelwit negatieve energie vrijkomt waar zij van leven. Zij zullen met onbedaarlijk lachen, alle zwakke punten benadrukken totdat je terug rent door de mist der vernietiging.

Als je sterk genoeg bent en doorzet dan kun je je opmaken voor de volgende gruwelijkheid. De derde gruwelijkheid is er één van stilte. De persoon in kwestie heeft op dit punt geen connectie meer met zijn vorige leven en is daar vervolgens keihard om uitgelachen. Het enige wat resteert is twijfel, wat is nu echt en wat niet. De ijzige stilte heeft als doel ervoor te zorgen het laatste restjes twijfel te laten groeien en groeien totdat die twijfel een kritiek punt bereikt en je opgeeft. Deze stilte lijkt eindeloos, maar op den duur zal in de verte de vierde en laatste gruwelijkheid opdoemen.

De persoon in kwestie is nu afgebroken tot op de diepste vezel in zijn of haar lichaam, heeft de horde aan energie zuigende entiteiten doorstaan en daaropvolgend een oneindige tijd in stilte doorgebracht. Deze drie gruwelijkheden hebben diegene voorbereid op het laatste obstakel waarbij de donkerste wezens die het rijk kent worden ingezet om je te stoppen. Dit zijn de bewakers van de grens tussen de twee werelden. Deze wezens zullen alles wat in hun macht ligt gebruiken om te zorgen dat je de grens niet zal oversteken. Ze hebben de meest walgelijke wapens weten te verstoppen in alles wat je ziet, ruikt, proeft, hoort en voelt. Er zitten chemicaliën in het water, wat het ondrinkbaar maakt, het eten is genetisch zo aangepast dat je met elk hapje minder mens wordt. Ze hebben enorme torens staan met raar uitziende speakers die je oren dusdanig laten piepen dat het lijkt of er duizenden nagels op duizenden schoolborden tegelijk aan het krassen zijn. Er is een raster-achtig patroon wat door de lucht loopt dat het grootste deel van het licht tegenhoudt en een rare plasma-achtige gloed uitstraalt. Zelfs de atmosfeer voelt niet meer hetzelfde en heeft een heel onaangename aanblik. Overal worden wezens gedood, bossen gekapt en lijkt het een nooit stoppende oorlog. Deze grootschalige aanval op alles wat er om je heen gebeurt, probeert het corresponderende gedrag uit te lokken. De wezens zijn er op uit om jou precies hetzelfde te laten gaan doen en dat is vechten. Ze weten namelijk dat het terugvechten die wereld nog sterker maakt en je er uiteindelijk aan bezwijkt. De truc, en dat is maar weinigen gelukt volgens de legendes, is dat je zelf al deze gruwelijkheden de baas bent door de baas te zijn over jezelf. Jouw reactie, jouw participatie en jouw energie helpt deze wereld in stand te houden. 

Met der tijd zal je leren dat zelfs het allergruwelijkste maar relatief is. Er komt altijd weer iets moois, net als het koolwitje dat eitjes legt op je enige en laatste koolplant. Je weet dat als de eitjes uitkomen de rupsen de plant compleet verorberen, maar als je de vlinder doodmaakt en voorkomt dat er eitjes gelegd worden, je nooit meer een koolwitje zal zien. Wat we namelijk niet hebben gezien, of gewoonweg niet weten is dat de vlinder ook vele andere plantjes heeft bestoven. Deze zullen datzelfde jaar overvloedig vrucht dragen en jou bedanken. 

We kunnen dit alles omdraaien door te beseffen dat die verandering in onze realiteit al is begonnen. Het overkoepelde bewustzijn van alle levende wezens op deze wereld heeft al een omslag gemaakt. De informatie wordt figuurlijk al terug gestuurd vanachter de 4 gruwelijkheden. In de werkelijkheid is het duidelijk merkbaar dat deze omslag heeft plaatsgevonden. We kunnen praten over zaken die vroeger echt taboe waren, de mensen om ons heen beginnen langzamerhand te begrijpen dat er iets niet helemaal in de haak is. Het is een kwestie van op het juiste moment de juiste informatie tot je krijgen. Daarvoor horen we allemaal deze lastige reis te ondergaan, ieder op zijn of haar juiste moment. Gelukkig zijn er al velen die het pad hebben verkent en vrijgemaakt, waardoor het een stuk makkelijker is voor ons allen, die weg te volgen. Hiermee zullen we uiteindelijk, met toenemende mate het algehele bewustzijn veranderen en een wereld zien ontstaan die weerspiegelt wat er daadwerkelijk in ons verborgen zit. Een wereld van liefde, vrede, vrijheid, gelijkheid en een hoogstaande moraliteit. Respect voor alles en iedereen ongeacht geur, kleur en afkomst. 

Klinkt onwerkelijk hè, wacht maar totdat je de stap maakt.