3 – 6 – 9 is overal, ook in de weide

Ik heb al vaker geschreven over het prachtige fenomeen van 3 – 6 – 9. Voor het geval dat dit de eerste keer is dat je hierdoor wordt aangetrokken leg ik eerst nog even kort uit wat hiermee bedoelt wordt. Dat kan het beste met deze twee quotes van Nikola Tesla.  

Als we ons leven en dat van de dieren en de gewassen beter willen begrijpen, horen we niet alleen naar de materiële, stoffelijke of schriftelijke aspecten te kijken of in die hoek te zoeken naar oplossingen. Er is een hele andere wereld, waar wij de hele dag mee samenwerken, waarvan we het bestaan van zijn vergeten. Nikola Tesla en velen met hem, gaven ons aan het eind van de vorige eeuw een handvat. Met de komst van elektriciteit kon men voor een korte periode vrij leren, filosoferen, experimenteren met een nieuwe vorm van techniek. Er kon met een andere inslag naar ons bestaan worden gekeken. Deze periode, voordat de regelgeving en vaste kaders tot stand waren gekomen, heeft ons veel bijzondere informatie opgeleverd. 

We kunnen anders gaan denken en kijken naar onszelf en onze omgeving. Energie, frequenties, trillingen en wat de nummers 3, 6 en 9 daar mee te maken hebben is voor ons allen een speurtocht om achter te komen. Nikola Tesla vond het in ieder geval belangrijk genoeg. Des te meer je dit onderliggende fenomeen van ons bestaan gaat begrijpen, hoe meer je het overal om je heen gaat herkennen. Zo ontdekten wij afgelopen groei of zonneseizoen dit fenomeen in de weide. 

De nummers 3, 6 en 9 manifesteren op verschillende manieren om ons heen. Deze getallen staan voor de mannelijke, vrouwelijke en Aetherische energieën die in ons en overal om ons heen, elke seconde van de dag met elkaar een wisselwerking aangaan. 

Vrouwelijke aspecten

3

  • De Maan
  • De Aarde
  • Water
  • Eiwitten
  • Groei

Mannelijke aspecten

6

  • De Zon
  • De Wind
  • Koolhydraten
  • Bloei

Aetherische aspecten

9

  • Het Universum
  • De balans
  • Heelheid
  • Vetten
  • Levensenergie

Een enkel zaadje, of het nu van een gras-, kruiden, bloemen of groentesoort is, is ooit begonnen door de wisselwerking of fusie van de vrouwelijke en mannelijke energie. Dit kennen we ook wel als de bevruchting. Deze bevruchting kan plaatsvinden door bestuivende insecten of door de wind. Als het bevruchting proces heeft plaatsgevonden, zijn de vrouwelijke en de mannelijke energieën in balans en gevormd tot een zaadje.

Dit zaadje heeft een enorme sterkte op buitenlaag van koolstof verbindingen, waardoor het beschermd wordt zodat het pas kan ontkiemen als de juiste omstandigheden bereikt zijn. Uiteindelijk valt dit zaadje op de aarde, de kraamkamer of baarmoeder van de (moeder)aarde. Tijdens het maanseizoen, de winterse neerslag, blijft het zaadje beschermd door de harde buitenlaag en het eventueel gevallen blad of andere verhoutte plantenresten. Met de komst van de lente, de warmte, de voorjaarsbuien komen de omstandigheden daar dat het zaadje de opgeslagen levensenergie kan laten stromen. Op het moment dat de eerste kiemblaadjes vanuit de aarde omhoog rijzen komen zij in contact met het directe zonlicht. Al spiralend, de boog van de zon volgend, groeit het plantje langzaam maar zeker.

Elk nieuw blad staat precies 30 graden ten opzichte van de stengel. Ook zal het nieuwe groeipunt van het blad 30 graden verder op de stengel zitten als de vorige. Zo kunnen alle bladeren optimaal gebruik maken van het zonlicht. Van boven gezien vormen alle blaadjes een spiraalvorm rondom de stengel. Naarmate er meer zonlicht opgevangen kan worden, zal het plantje steeds sneller groeien. Het plantje heeft nu veel eiwitten nodig om deze snelle groei mogelijk te kunnen maken. De zon, maakt zijn pad aan de horizon steeds steiler en aan de periode van snelle groei komt een einde. Het inmiddels volwassen plantje, gaat meer suikers produceren om zo de laatste fase in te kunnen gaan. De laatste fase heeft een stevige basis nodig en de stengel van het plantje wordt steeds houtiger en houtiger. In de zomer, net voordat de zon zijn hoogste punt bereikt heeft, wordt de levensenergie gebundeld in het ontstaan van de eerste knop. Vanuit het ogenschijnlijke “niets”, komt daar de prachtige bloem tevoorschijn. In deze manifestatie zijn de vrouwelijke, mannelijke en spiralende aetherische aspecten/energieën aanwezig om zo te zorgen dat dit mooie proces zich wederom kan afspelen.  

Het viel in het zonneseizoen van 2019 op dat de schapen waar wij mee samenwerken precies de bloempjes van de verschillende kruiden en composieten van de stengel afsnoepten. Na wat onderzoek snapten we de reden. De bloemen bevatten een hogere dosis aan fosfor, een ontzettend belangrijk mineraal voor mens en dier. Waarom er nu precies fosfor aanwezig is in de de bloemen kunnen we herleiden uit het woord fosfor zelf. 

We kunnen hieruit herleiden waarom er fosfor nodig is in de bloemen. De kleuren die de verschillende bloemen hebben zijn de kleuren die zij weerspiegelen vanuit het lichtspectrum. De schapen zijn niet alleen het mineraal fosfor aan het zoeken om hun biologische lichaam te voeden, maar zoeken ook het energetische aspect van licht en kleuren. 

Wat leven we toch in een fantastische wereld, vol met verbanden, relaties en vooral ogenschijnlijke minderwaardigheden die juist heel veel inzichten op kunnen leveren. Dat geldt op alle niveaus, alle lagen en alle dimensies of hoe we het ook willen noemen. We zijn allemaal met elkaar verbonden en erachter zit een ongekend liefdevol netwerk dat onze interactieve, dynamische en dualistische ervaring vormgeeft. Nummers zijn daaraan verbonden, zij komen overal in terug, van het klein tot aan het allergrootst. Dit doet mij denken een de uitspraak van Frank Chester; “Nature is selfsimilar arcoss scales”. Dit lijkt een beetje op het Hermetische Principe “as above, so below”, maar dan net weer in een ander jasje. 

Onze weides, de gewassen die er gedijen, zijn in een nooit stoppende cyclus van uitwisseling van energieën verstrengeld. Waar een 3 is, staat er een 6 tegenover en als balans is daar altijd de 9. Het mannelijke en het vrouwelijke is altijd aan het samenwerken van de microscopische invloeden tot en met de invloeden van de aarde en de zon zelf. Het feit dat wij dat herkennen zegt veel over de manier waarop wij de interactie met dit leven aangaan. Een interactie van gelijkheid, balans, liefde, begrip en respect.

Deze termen zijn in de hedendaagse maatschappij enkel nog als woord beschikbaar, maar de ware betekenis is over het algemeen vertroebeld geraakt. De natuur liegt niet, nu niet en nooit niet. Hoe veel Geo-engeneering er ook wordt losgelaten op ons en ons ecosysteem, de natuur zal altijd de waarheid blijven spreken. Wij merken dat als we naar die stem luisteren en kijken naar hetgeen wat die stem manifesteert in alles om ons heen. Het is de meest krachtige en liefdevolle bron waar wij ons op af kunnen stemmen.

Ik snap steeds meer waarom sommige mensen het liefste met dieren willen leven. Deze medemensen hebben waarschijnlijk genoeg ervaringen gehad met andere medemensen die niet eerlijk zijn (geweest). Als alternatief ga je op zoek naar iets waar je juist wel waarheid, oprechtheid en eerlijkheid vindt en dat kun je zeker vinden bij dieren. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we allemaal enkel met dieren horen te gaan leven, maar dat er wel iets van te leren valt.

Wij mensen hebben onszelf aangeleerd om te liegen (de grootse opleiding in liegen is Sinterklaas) en de natuur liegt nooit. We kunnen, als we dat willen, de voorbeelden overal om ons heen zien. Zelfs als je niets meer hebt, kun je altijd nog de eerlijkheid, de liefde terug vinden in de lijnen die je met een lineaal en potlood kan trekken, de rondingen die de lijnen snijden als je er met een passer omheen gaat en vervolgens de numerieke waarden opzoekt.

Een cirkel is altijd een cirkel, of je op Texel, Sri Lanka, Tasmanië of elders op de wereld bent. Je hoeft niet altijd super complexe formules, berekeningen, foto’s van verre werelden en planeten te bestuderen om jouw connectie met de bron en alles wat daar ooit uit voort is gekomen terug te vinden.

“The secrets of the universe” zoals Tesla het omschreef, zijn overal te vinden, voor iedereen, arm of rijk, dik of dun en waar dan ook op deze planeet. Het is enkel een kwestie van naar jezelf luisteren, jezelf opnieuw ontdekken en dan gaat er een hele wereld vol verbazing en liefde voor je open.